Prasklé vodovodní potrubí

Prasklé vodovodní potrubí

Takové prasklé vodovodní potrubí umí pořádně potrápit, takže musíme vědět, jak se zachovat. Abychom poruchu brzo vyřešili, tak zavolejte instalatéra.

Prasklé vodovodní potrubí

Zachovejte chladnou hlavu

V nemovitosti určené pro trvalé bydlení nám rozhodně nic nechybí k běžnému životu, ovšem je tu dost věcí, které se můžou časem pokazit. S tím je nutné počítat, protože třeba taková dnešní pračka slouží v řádu let a potom se nevyhneme její výměně za novou. Samozřejmě to něco stojí, a proto je dobré mít vždy nějaké finance v rezervě, přičemž u starších domů to platí dvojnásob. Bohužel nás může potkat i nepříjemná závada typu prasklé vodovodní potrubí.

zhradní kohoutek

Když se nám něco takového prohodí, tak je nutné jednat pohotově, abychom minimalizovali škody vzniklé vypálením domu či bytu. Potrubí máme hned několik, přičemž největší problém bývá s tím na topení k radiátoru. Jako první je nutné lokalizovat, co se vlastně stalo a kde je místo úniku. Třeba u špatné vodovodní baterie se nám může podařit nasměrovat proud vody do umyvadla. Následně musíme utíkat uzavřít ventil, přičemž u topení by to měla dělat osoba, která tomu rozumí, abychom nenapáchali ještě větší škodu.

Volejte pohotovost

Důvodů netěsnosti vodovodního systému může být hned několik, a proto když třeba provádíme rekonstrukci je na místě pozvat si profesionála, protože ten zapojí vše podle předpisů a jak se má, takže můžeme s klidným svědomím spát. Nesprávně zvolené či montované prvky totiž můžou mít za následek právě prasknutí potrubí či nějakou netěsnost v systému, přičemž voda je stále pod určitým tlakem, takže se nám bude tlačit ven a stříkat do okolí.

vodovodní potrubí

Abychom tomu zabránili, tak uzavřeme přívod, ale zde nastává problém, protože nebudeme moci již vodovodní rozvody požívat. Abychom tuto nepříjemnou situaci vyřešili v co nejkratší době, tak zavolejte na instalatéři pohotovost. Zákazník je u nich na prvním místě, takže rádi se na Váš problém podívají, a hlavně jej profesionálně vyřeší, abychom nemocnosti mohli zase používat naplno. Firma běží pro takové naléhavé případy stále, takže neváhejte a v případě poruchy zavolejte.