Komůrka jako malovaná

Komůrka jako malovaná


Komora, nebo-li kumbál, může mít mnoho funkcí, záleží jen a jen na nás, jak a k čemu toto volné místo využijeme, můžeme z něj udělat tichý koutek, šatnu nebo zde uskladnit často používané věci. Podle libosti, potřeb a své fantazie můžete komoru změnit ve vestavěnou skříň, spižírnu nebo úklidovou komoru. Pokud se rozhodnete udělat si z ní trucovnu, nezapomeňte ji vybavit opravdu kvalitními světly, může se ale stát, že padne do oka i ostatním členům rodiny a váš vysněný ostrov klidu  a pohody bude rázem pryč.
sušené ovoce ve sklenicích.jpg
Jak na to
I když bychom si to přáli, byt prostě nafouknout nedokážeme. Jsme sice rádi za každý volný kouteček, ale rozhodně nechceme mít obývací prostory napěchovány méně často používanými věcmi, krabicemi, lyžemi nebo vysavačem. Ideální je mít v bytě komoru a tam vše, co denně nepotřebujeme, umístit. Nejpraktičtějším vybavením jsou pak různé police a regály, které mohou být umístěny do celé výšky komory. Krabice a boxy určené pro ukládání předmětů pak jednoduše vyskládáte do regálů, získáte tím i dost dobrý přehled o všem, co jste „uklidili“. 
Pokud máte komoru umístěnou tak, že není možné na ní mít klasické otevírací dveře, příp. by je bylo dost problematické otevírat do prostoru, stačí jednoduché řešení ve formě závěsu, japonské stěny nebo šoupacích dveří. 
nábytek na chodbě.jpg
Komora jako skříň na oblečení
Jestli zatoužíte po šatní skříni a do obýváku, předsíně nebo ložnice se vám nevejde, ale máte to štěstí, že máte komoru, pak si můžete nechat podle potřeb a možností zhotovit šatní skříň přímo na míru.
Kumbál na kompoty nebo úklidové prostředky
Jestli rádi zavařujete a sušíte a kuchyně vám neposkytuje dostatek prostoru pro uchování vašich výtvorů, můžete si udělat z komory spižírnu.
Věci na úklid dokáží zabrat poměrně dost místa, pokud oželíte spižírnu nebo šatnu, můžete prostor v komoře věnovat jim.